Werkwijze

De intake

Tijdens de intake sta ik samen met u uitgebreid stil bij de klachten; hoelang heeft u de klacht al, bent u er al eerder voor behandeld, etc.
In deze uitgebreide anamnese zal uw hele ziektegeschiedenis en het functioneren van alle organen aan bod komen.

Vervolgens test ik met de Bicom, welke belastingen er in het lichaam aanwezig zijn, welke meridianen en organen daardoor verstoord zijn geraakt en wat prioriteit heeft om te behandelen.

Iriscopie kan eventueel dienen als ondersteuning van de natuurgeneeskundige diagnose, want kleur, structuur en bepaalde tekens van uw iris geven informatie over aanleg en/of klachten. Vaak is het ook nodig om het voedingspatroon te onderzoeken en aan te passen.

Op basis van alle informatie zal ik een behandelplan opstellen en met u bespreken.

De intake duurt ongeveer een uur.

De vervolgconsulten

In de meeste gevallen begin ik met de toepassing van de bioresonantietherapie, eventueel aangevuld met homeopathie, voedingssupplementen, voetzonereflextherapie, acupunctuur, fytotherapie etc.

De basis van de behandeling is meestal in eerste instantie een reiniging. Lever, lymfe, darmen, nieren etc. kunnen door bijvoorbeeld medicatie, verkeerde voeding of langdurige stress overbelast zijn en daardoor niet optimaal functioneren. Het lichaam kan dan de afvalstoffen niet goed kwijt en zal op een andere weg proberen ervan af te komen of ze ergens in het lichaam opslaan. Als het systeem bevrijd is van deze afvalstoffen kan er gestart worden met de opbouw van de overbelaste organen.

Het aantal behandelingen hangt af van de mate waarin het lichaam ‘vervuild’ is .